IKEA va construi al treilea magazin din România lângă Timișoara, în localitatea Dumbrăvița; Proiectul de construcție a fost aprobat la Primărie

0
2003
IKEA va construi al treilea magazin din România lângă Timișoara

IKEA, are în prezent în România două magazine, ambele fiind situate în București. Astăzi aflăm că retailerul suedez de mobilă se pregătește de construirea unui nou magazin. Acesta va fi plasat în județul Timiș, în localitatea Dumbrăvița, la 6 kilometri de Timișoara. Mai jos avem detalii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit economica.net, noul magazin va avea trei nivele, iar construcția va include panouri fotovoltaice și sisteme care captează energia geotermală. Terenul din localitatea Dumbrăvița pe care va fi ridicat măsoară 85.000 de metri pătrați. Primarul comunei și-a dat acordul deja printr-un referat de aprobare a unui proiect de hotărâre asupra modificărilor pe care IKEA le dorește la PUZ-ul aprobat deja în 2018.

Astfel, retailerul urmează să amplaseze un sens giratoriu în afară incintei spațiului comercial și să demareze lucrările de organizare de șantier și de îmbunătățire a terenului. Proiectul ar demara propriu-zis în luna aprilie sau cel târziu în luna mai a acestui an. Certificatul De Urbanism care nu era încă aprobat în februarie 2020 dezvăluie faptul că noul magazin IKEA va avea 3 nivele: subsol, parter și un etaj.

De asemenea, există posibilitatea de extindere până la 3 etaje. Noul centru comercial va include și parcări, alei pentru pietoni, pompe geotermale, spații verzi și instalație pentru panourile fotovoltaice. Totodată, ne putem aștepta atât la un spațiu comercial, cât și la birouri și spații pentru servicii în interiorul centrului.

Astfel, noul centru IKEA ar semăna cu unitatea Pallady din București. Acest magazin a fost gândit pentru a folosi 100% energie verde, regenerabilă, integrând în construcție sisteme de energie geotermală și panouri solare. Tot prin intermediul economica.net aflăm că suprafața magazinului din Dumbrăvița ar avea undeva la 27.000 de metri pătrați. Acesta ar urma să fie finalizat în anul 2022.