Porsche prezintă primele sale biciclete electrice, care costă mii de euro

0
2133

Porsche a intrat astăzi pe piaţa bicicletelor electrice, lansându-le odată cu noul vehicul electric Porsche Taycan Cross Turismo. Cât despre vehiculele pe 2 roţi, e vorba despre două biciclete electrice cu suspensii complete, care vor începe să fie comercializate din această primăvară.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste biciclete electrice (e-bikes) sunt cunoscute drept Porsche Sport şi Porsche Cross şi sunt gândite pentru scenarii diferite. Porsche Sport este o bicicletă pentru utilizare zilnică, pe şosea, iar Cross este una offroad. În ce priveşte designul, Porsche Sport are un cadru din fibră de carbon, sistem complet de suspensii şi cântăreşte sub 22 kilograme. Vine cu faruri în faţă şi spate şi are un motor Shimano integrat în zona centrală. Preţul este de 10.700 de dolari.

Varianta offroad Cross are de asemenea un motor montat central şi un cadru din fibră de carbon. Vine cu o suspensie completă, adaptată la condiţiile ofrroad, iar pentru frânare avem parte de frâne cu disc hidraulic Magura-MT Trail, care sunt foarte mari şi rezistente la fricţiune extremă. Bicicleta cântăreşte 22 de kilograme şi costă 8549 dolari.

Ambele unităţi au acelaşi motor Shimano EP8, care oferă viteze de până la 25 km/h (cu ajutorul pedalării). Manetele de frânare sunt perfect integrate în ghidon, fără cabluri vizibile. Fox asigură mecanismul de absorbţie de şocuri din spate.