BMW i3 este scos din producție după 9 ani de la debut; Iată motivele care au dus la această decizie

0
2528
BMW i3 este scos din producție după 9 ani de la debut; Iată motivele care au dus la această decizie
BMW i3 este scos din producție după 9 ani de la debut; Iată motivele care au dus la această decizie

Unul dintre cele mai populare modele de automobile electrice va fi scos din producție în acest an. Conform Profit.ro, este vorba despre BMW i3, care a avut parte de un succes remarcabil în primii ani de existență. Totuși, apariția rivalilor mai ieftini, cu performanțe mai bune, au făcut ca acest automobil să piardă tot mai mult teren în fața competitorilor. Acesta nu este însă singurul motiv care a determinat compania să oprească producția acestui model. Detalii avem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Există de fapt trei motive care au determinat ca producția să fie oprită. Primul aspect e legat de designul lui BMW i3, care nu a fost niciodată unul specific mărcii. Compania s-a remarcat pe piață datorită tehnologiei și a performanței, dar și a designului sportiv. Acest automobil totuși, a sosit cu un design atipic, lipsit de aerodinamică și sportivitate.

Un alt detaliu care a dus la oprirea producției este legat de dimensiunile automobilului. Încă de la lansare BMW i3 a fost unul dintre cele mai mici vehicule electrice din lume. Lungimea sa nu favorizează nici spațiul pentru bagaje, dar nici confortul pasagerilor, dimensiunea fiind chiar comparabilă cu micul Dacia Spring.

Nu în ultimul rând, autonomia scăzută de doar 130 de km a determinat ca popularitatea acestui model să scadă. Pentru a compensa oprirea din producție a lui i3 însă, BMW mizează pe noile modele din clasele inferioare de la MINI și BMW. Acestea au parametri mai buni (dimensiuni, baterii, design) și în plus, costurile de producție sunt mai mici, profitul obținut de către companie fiind mai mare. Denumirea ar putea să nu dispară însă, BMW având posibilitatea să o folosească pentru viitoare modele electrice.

Ce model îi va lua locul automobilului?

Începând din vara acestui an, în uzina BMW din Leipzig, locul lui i3 pe liniile de fabricație va fi luat de noi modele. Unul dintre acestea va fi MINI Countryman, care va fi disponibil în mai multe variante de propulsie, inclusiv electrică. Potențialul maxim de vânzări pentru BMW i3 a fost atins în 2019, atunci când au fost livrate 40.000 de unități. Totuși, vânzările au scăzut semnificativ după apariția noilor modele ale rivalilor europeni.