Românii care au comandat Dacia Duster cu navigație și sistem multimedia vor primi echipamente after-market din cauza crizei semiconductor

0
1797
Dacia Duster
Românii care au comandat Dacia Duster cu navigație și sistem multimedia vor primi echipamente after-market din cauza crizei semiconductor

Nu cu mult timp în urmă vă anunțam că Dacia va livra modelele Duster în Franța fără sistem de navigație/multimedia. Este o soluție de compromis pe care compania a trebuit să o aleagă din cauza crizei semiconductor. Recent, Dacia a anunțat și care va fi măsura pentru România. Prin intermediul Profit.ro aflăm că românii care au comandat un model Dacia Duster vor primi echipamente after-market. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia spune că va fi o ediție limitată, alegând un partener nou pentru sistemul de navigație/multimedia. Nu ne dezvăluie totuși numele firmei care va produce echipamentul after-market. Din câte știți, compania are probleme cu echiparea mașinilor, în special Duster, din cauza crizei semiconductor. Cele mai afectate ar fi sistemele multimedia, livrarea cipseturilor realizându-se cu pauze, într-un ritm neregulat.

Dacă în Franța mașinile vor fi livrate fără sistem de navigație, în România s-a ales o altă cale. Clienții care au comandat deja un model Duster vor primi alte echipamente. Acestea ar fi similare cu cele de fabrică, evitând astfel blocajul livrărilor. Mai aflăm că numărul mașinilor aflate în această situație nu este foarte mare, iar lineup-ul va fi o ediție limitată.

Direcția de Comunicare Dacia a transmis:

„Pentru a depăși situația creată de criza semi-conductorilor, care afectează, printre altele, posibilitatea de echipare cu sisteme multimedia a modelului Duster, Dacia identificat o soluție alternativă pentru clienții români. Astfel, a fost dezvoltată o serie limitată a modelului Duster, care include un sistem multimedia avansat, dezvoltat de unul dintre partenerii noștri. Această soluție este validată de către ingineria post-vânzare Dacia, ceea ce garantează funcționarea sistemului conform standardelor mărcii”

Ca un reminder, compania urmează să anunțe face-liftul Duster. Totuși, este nevoie ca toate comenzile Duster pre facelift să fie onorate, pentru ca producția Duster Faza 2 să poată începe. Livrările Dacia Duster ar trebui să înceapă în septembrie.