Dacia Duster 3 va fi dezvoltat în totalitate în România!

0
812
Dacia Duster 3
Dacia Duster 3 va fi dezvoltat în totalitate în România!

Săptămâna trecută, șeful mărcilor Dacia și Lada, Denis le Vot, alături de vicepreședinții pentru design și inginerie în cadrul grupului Renault, s-au aflat la București pentru a stabili detaliile legate de noul model Duster 3. Astfel, oficialii grupului francez au discutat cu un grup restrâns de jurnaliști despre viitorul mărcii Dacia și al uzinei de la Mioveni. Se pare că Dacia Duster 3 va fi gândit și dezvoltat în totalitate în România! Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia Duster 3 ar urma să debuteze abia prin anul 2024-2025. Totuși, întregul proiect va fi gândit și dezvoltat în cadrul centrului Renault Tehnologie Roumanie. Șeful Dacia, Denis le Vot, a declarat:

„Am venit în România împreună cu Gilles Le Borgne, Laurens van den Acker și alți colegi având în bagaje viitorul Duster. Putem spune că am transferat Duster 3 acestei țări. Tot ceea ce va urma – design, inginerie, dezvoltare, achiziții, etc. – va fi realizat în România. Din acest moment proiectul este românesc. Nu îl veți vedea imediat, dar el există”

Dacia Duster 3

Ca un reminder, Duster 3 va fi prima mașină construită pe platforma CMF-B. Aceasta a fost utilizată în și pentru modelele Clio și Sandero. De asemenea, aflăm că această platformă modernă va fi folosită în viitor și pentru dezvoltarea mașinilor electrice. Totodată, Jogger, primul model hibrid Dacia ce va debuta comercial în 2023, este bazat tot pe platforma CMF-B.

Se pregătesc schimbări mari și în cazul fabricii de la Mioveni. Oficialii susțin că în 2035 toate mașinile produse vor fi electrice. Totuși, schimbarea nu va veni brusc, ci treptat, pe măsură ce piața o va cere. Merită menționat că termenul propus de UE pentru electrificarea pieței auto europene (anul 2035) este considerat nerealist de multe companii auto, inclusiv de Renault.