Dacia Jogger a fost prezentată oficial! Prima mașină disponibilă cu motor hibrid va înlocui modelul Lodgy

0
2664
Dacia Jogger
Dacia Jogger a fost prezentată oficial! Prima mașină disponibilă cu motor hibrid va înlocui modelul Lodgy

Dacia a organizat azi un eveniment important în cadrul căruia a prezentat modelul Dacia Jogger. El marchează o premieră, fiind primul autoturism din portofliul companiei ce va fi disponibil și în variantă cu motor hibrid. De asemenea, va înlocui modelul Lodgy, având până la 7 locuri, fiind deci o mașină de familie. Toate detaliile despre automobil le aflați mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacia Jogger are la bază o platformă B, asemeni modelelor Logan, Sandero și Clio. Totuși, ea este cea mai mare Dacie a momentului și primul model de segment C. Măsoară 4.55 de metri în lungime, iar ampatamentul are 2.9 metri. Este practic o combinație între SUV, monovolum și un break. De asemenea, merită menționat că va fi disponibilă în variante cu 5 sau 7 locuri.

Prin intermediul publicației AutoMarket.ro avem mai sus și o prezentare video a noului model Dacia Jogger. Observăm în față un design familiar, aducând cu Sandero Stepway. Totuși, grila este mult mai lată. Totodată, farurile poartă și semnătura LED sub forma literei Y și faza scurtă cu LED denumită EcoLED. În spate aduce a break, stopurile fiind verticale, sub forma literei Y, de asemenea. Garda de sol este generoasă, având 20 de centimetri.

Producția Jogger va începe la finalul acestui an la Mioveni, acolo unde sunt produse și modelele Duster, Logan și Sandero Stepway. La debut va fi disponibil fie cu un nou motor pe benzină de 1.0 litri, în trei clindri, de 110 CP, fie cu un motor bi-combustibil (GPL) de 99 CP, cel prezent și pe SUV-ul Duster. Totodată, ulterior va fi disponibil și primul model hibrid, cu motor pe benzinăde 1,6 litri și două motoare electrice și baterie de 1,2 kWh. Potrivit Dacia, prețul de pornire ar fi de aproximativ 15 mii de euro.