Noua versiune de PlayStation 5 ar putea suferi de supraîncălzire; B Chassis vine cu heatsink mai mic

0
8393

În ultima săptămână a tot apărut pe web o nouă versiune a consolei PlayStation 5. Ea se vinde deja în Japonia, Australia şi SUA şi urmează să ajungă şi în alte ţări. Ce intrigă e faptul că e cu 300 de grame mai uşoară, iar designul său e identic cu al versiunii standard PS5. Azi aflăm că există o îngrijorare cu privire la supraîncălzirea sa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

La prima vedere singură diferenţă între consola noua B Chassis şi cea veche e faptul că vine cu un şurub diferit pentru conectarea la suportul ce ţine consola orizontală. YouTuberul Austin Evans a descoperit totuşi motivul scăderii în greutate. A desfăcut noua consolă pe canalul său de YouTube şi a descoperit un downgrade faţă de modelul lansat în noiembrie. Se pare că noua versiune are un heatsink mai mic.

Astfel, căldura generată de consolă creşte şi există temeri cu privire la supraîncălzire. Generează cu 3, până la 5 grade Celsius mai mult decât prima ediţie.

Aparent heatsink-ul mai mic ar fi fost creat astfel din motive de cost: ar fi mai ieftin. Heatsink-ul este un mecanism pe bază de cupru de obicei (uneori şi alte metale care conduc bine căldura) şi are rolul de a transfera căldura spre exteriorul consolei. E un mecanism vital pentru reglarea temperaturii pe dispozitive şi îl găsim şi pe telefoane, într-o variantă miniaturală. Acele câteva grade diferenţa pot compromite consola şi eventual să facă ventilatoarele să muncească din greu, crescând şi zgomotul făcut de dispozitiv.

Noua versiune de consolă consumă şi cu câţiva Watt mai mult decât prima şi aparent ar fi mai silenţioasă conform testelor YouTuberului. Putem totuşi să fim liniştiţi, deoarece Sony a implementat un nou design de ventilator pe consolă, cu palete mai mari, pentru o aerisire mai bună şi eficientă. Rămâne de văzut cum se va descurca acest PS5 cu jocurile cu adevărat next gen, precum noul God of War sau Horizon.