Dacia Duster este livrat fără navigație în Franța din cauza crizei semiconductor

0
1020
Dacia Duster

Criza semiconductor continuă să afecteze producția și companii mari și mici din toată lumea. Probabil știți deja că și Dacia a fost afectată, iar astăzi aflăm prin intermediul Profit.ro că modelul Dacia Duster are probleme la livrări de mai multe luni de zile. Acestea se datorează lipsei de componente electronice. Se pare că soluția la care a apelat compania în Franța pentru a onora comenzile este să vândă mașinile fără sistem multimedia. Astfel, reprezentanții companiei spun că livrările nu sunt blocate. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trebuie să știți că este o situație deosebit de presantă pentru Dacia. În luna iulie compania urmează să preia deja comenzi pentru Dacia Facelift. Pentru ca producția acestui model să poată începe, e nevoie ca mașinile deja comandate în faza 1 să fie livrate. Lipsa sistemului multimedia, cu sistem de navigație integrat, face posibilă livrarea modelului în timp util în Franța. Este singura soluție de compromis pe care compania a reușit să o găsească conform L’Argus.

De remarcat că acest sistem multimedia a mai fost folosit în trecut de Volkswagen pe modelul ID.3. Din cauza problemelor de producție acest model a fost livrat abia în toamna anului 2020, fără anumite funcții. Acestea au fost activate imediat ce software-ul a fost actualizat.

Vă reamintim că Dacia a prezentat deja face-liftul lui Duster recent. Acesta a devansat totuși cu mai multe luni programul stabilit anterior. Chiar dacă în Franța modelul Dacia Duster va fi livrat fără sistem multimedia, în România nu a fost anunțată nicio inițiativă de acest fel. Lansarea face-liftului este programată pe plan local în septembrie, sosind inclusiv cu posibilitatea de a înregistra comenzi.