O companie chineză a reușit să ridice un bloc cu 10 etaje în mai puțin de 29 de ore! Iată ce metodă au folosit pentru construcție

0
594
bloc cu 10 etaje
O companie chineză a reușit să ridice un bloc cu 10 etaje în mai puțin de 29 de ore! Iată ce metodă au folosit pentru construcție

În România și în multe alte locații construcția unui bloc poate dura cel puțin câteva luni. Totuși, aflăm prin intermediul Profit.ro că o companie Chineză, Broad Group, a reușit să ridice un bloc cu 10 etaje în mai puțin de 29 de ore. Construcția se află în orașul Changsha, iar la sfârșit acesta avea montate instalațiile electrice și sistemele de țevi. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că Broad Group produce sisteme de aer condiționat, de încălzire și unități prefabricate. Aceștia au folosit o metodă de construcție modulară, iar în doar 28 de ore și 45 de minute, cu ajutorul a trei macarale și a unei echipe numeroase pe șantier, un bloc cu 10 etaje era ridicat. Sistemul se numește „Living Building” și este meinit pentru a fi ușor de transportat și instalat. Modulele au instalațiile necesare preinstalate, acestea trebuind prinse doar una de alta la fața locului.

Compania susține că elementele structurale sunt de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai rezistente față de cele convenționale. De asemenea, acestea rezistă la cutremure și taifunuri cu ușurință. În anul 2015 Broad Group ar fi reușit chiar să ridice o clădire cu 57 de etaje în doar 19 zile. Totodată, mai multe construcții de acest fel au fost ridicate de către companie în ultimii ani, încă din 2009.