LG brevetează un nou televizor OLED rulabil care se desfășoară pe lateral de această dată

0
307
LG

Cum cei de la LG au sistat dezvoltarea și producția de smartphone-uri, asta înseamnă că a fost renunțat și la proiectul de telefon rulabil. În schimb compania sud-coreeană își concentrează eforturile pe zona TV acolo unde pregătește un nou model rulabil. Detalii despre acesta sosesc prin intermediul unui brevet de care ne informează Letsgodigital.org.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacă primul model rulabil LG și anume Signature OLED R se ridica dintr-un stand dedicat, acum noua variantă se desfășoară lateral. Apropo de primul televizor rulabil al companiei, acesta debuta în magazine chiar toamna trecută pentru uriașa sumă de 87.000 de dolari. De asemenea, încă din martie anul curent este disponibil și în Olanda unde costă 100.000 euro.

LG

Revenind la noul televizor dezvăluit în brevet, acesta se desfășoară spre lateral după cum vedem pe seama schițelor. Brevetul a fost publicat de către WIPO la data de 4 iunie. În cea mai compactă formă, televizorul seamănă cu o boxă alungită și rotunjită la colțuri. Odată apăsat butonul dedicat de pe telecomandă, televizorul își va extinde diagonala din stânga și dreapta, având un stand destul de îngust.

LG

Acest ecran flexibil este găzduit în două secțiuni (stânga dreapta) de unde se extinde pentru a ajunge la diagonala maximă. Aici ecranul se înfășoară precum un pergament și vedem că acele secțiuni laterale sunt destul de groase. Văzut din spate, ecranul pare a fi susținut la mijloc de un cadru în forma literei T.

LG

Cadrul asigură faptul că suprațafa ecranului rămâne fără cute și aflăm că panoul afișează un aspect 16:9. Aparent, design-ul propus aici de LG este similar conceptului TCL CsOT Rollable OLED TV prezentat în toamnă. Dacă LG ne pregătește un asemenea televizor rulabil rămâne de văzut. Este bine de știut că firma sud-coreeană experimentează pentru a găsi un format ideal. Poate pe viitor scad și costurile de producție.