Primul televizor rulabil LG Signature OLED R devine disponibil spre comercializare

0
1524
Primul televizor rulabil LG Signature OLED R devine disponibil spre comercializare

LG Electronics a anunțat că primul televizor rulabil din lume este în cele din urmă disponibil spre achiziționare, deși în mod limitat. LG Signature OLED R este acum disponibil în șapte magazine de electronice din Coreea de Sud.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

LG Signature OLED R este primul model din gamă și va costa 100 de milioane de won (87.000 de USD).

Televizorul va fi disponibil în magazinele premium ale companiei, începând cu LG Electronics Best Shop din Gangnam District. Acesta dispune de un ecran OLED de 65 de inci care se poate rula ieșind din baza de aluminiu.

Signature OLED R este construit pe baza unui panou OLED flexibil pe care LG îl descrie drept “cea mai inovatoare soluție regăsită în tehnologia TV din ultimele decenii“. Datorită naturii sale flexibile, se poate retrage parțial sau complet în baza sa, adaptându-se la diferite raporturi de aspect sau ascunzând complet panoul atunci când nu este utilizat.

“Noua creație LG eliberează utilizatorii de limitele peretelui, permițându-le să-și îmbunătățească stilul de viață fără a trebui să aloce permanent spațiu pentru un ecran mare, negru, care este util doar atunci când este pornit”, a declarat compania într-un comunicat de presă. Cumpărătorii vor putea alege între patru culori pentru capacul difuzorului, confecționat din lână, iar baza din aluminiu poate fi personalizată prin intermediul unei gravuri laser la alegere.

În mod surprinzător pentru un produs atât de inedit, Signature OLED R a avut parte de dificultăți până să ajungă pe piață. LG a prezentat mai întâi un prototip de televizor rulabil la CES 2018. Compania urmând a mai prezenta un model rulabil și la următorul CES (2019), cu intenția de a-l lansa în primăvara anului 2019, dar nu a fost niciodată pus spre vânzare.