Apple lucrează în colaborare cu Sony pentru crearea noii căști de realitate virtuală augmentată

0
809
Apple lucrează în colaborare cu Sony pentru crearea noii căști de realitate virtuală augmentată

Pare-că Apple s-ar afla în colaborare cu Sony pentru a aduce la viață casca de realitate augmentată și realitate virtuală. Un articol din ziarului Nikkan Kogyo Shimbun susține că Apple lucrează cu compania japoneză la o tehnologie de afișare care ar fi utilizată pe viitoarele căști AR/VR. Ziarul susține, de asemenea,  că noua cască ar putea fi anunțată imediat după 2021.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Într-un articol precedent, vă scriam că Sony a anunțat primul ecran de realitate spațială. Astfel că, cunoaștem deja faptul că Sony este capabil să producă ecrane pregătite pentru tehnologia AR/VR. Acesta poate fi chiar dovada prin care compania își dovedește aptitudinile tehnologice. Tot ce a mai rămas, este să-l transpună într-un format compact.

Ce știm până în acest moment?

Se pare că Sony a primit recent o comandă pentru un micro-ecran cu afișaj EL organic. Acesta prezintă o calitate ridicată a imaginii, dimensiuni și greutate redusă, având potențial pentru vizoarele aparatului. Căștile compatibile cu realitate augmentată (AR) sau realitatea virtuală (VR), utilizează tehnologia optică pentru a proiecta imaginile afișate de ecran pe lentilele aflate în fața dispozitivului.

Articolul de astăzi, ajunge în urma unei investigații Bloomberg care susținea că Apple lucrează la două produse de realitate augmentată: o cască AR / VR pentru jocuri și ochelarii Apple Glasses.

Compania din Cupertino a început să-și construiască echipa încă de la sfârșitul anului 2015, care de curând a devenit un grup de ingineri cu o capacitate de 1.000 de oameni, în scopul de a dezvolta două noi produse bazate pe tehnologia AR și VR. Un dispozitiv cu numele de cod N301 ar folosi tehnologia VR și AR. Acesta este reprezentat printr-o experiență digitală cuprinzătoare pentru jocuri și consumul de conținut media, iar al doilea un instrument pentru afișarea informațiilor, precum mesaje text și hărți în fața utilizatorului. N421, se vrea a fi o pereche ușoară de ochelari, care utilizează numai tehnologia AR, fiind mai complex și mai greu de realizat, momentan.

Cele două companii colaborează de mult timp și se află în relații bune de parteneriat. Nu ar fi surprinzător ca Sony să distribuie noile ecrane pentru dispozitivele Apple. În timp ce cască Apple AR/VR pentru jocuri și conținut media s-ar lansa anul viitor, nu pare că vom vedea Apple Glasses mai devreme de 2023.