Primul ecran de realitate spațială – poate reda proiecte 3D, la rezoluție 4K, fără ochelari VR și vine de la Sony

0
1180
Primul ecran de realitate spațială - poate reda proiecte 3D la rezoluție 4K fără ochelari VR și vine de la Sony

Compania nu se axează doar pe PS5 anul acesta și continuă să inoveze prin noi tehnologii. Sony Electronics a dezvăluit astăzi Spatial Reality Display (SR Display) ce folosește tehnologia Eye-Sensing Light Field Display(ELFD).

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta din urmă îi conferă dispozitivului posibilitatea redării conținutului 3D fără a fi nevoie de căști sau ochelari VR. Acest lucru permite creatorilor din diverse industrii precum proiectarea automobilelor, design industrial sau grafică computerizată și Efecte vizuale(VFX) să dea viață ideilor în 3D.

Ecranul este bazat pe un nou senzor vizual de mare viteză ce permite urmărirea poziției ochilor în spațiu, pe trei axe, simultan. Apoi, monitorizează mișcările ochilor în câteva milisecunde, în timp ce imaginea este randată instant, bazându-se pe locația și poziția ochilor utilizatorului în timp real. Când tehnologiile sunt combinate, creatorii sunt capabili să interacționeze cu propria creație într-un spațiu super-realist, virtual, 3D, din orice unghi fără ochelari sau căști VR.

Suntem încântați să aducem la îndemână cea mai bună tehnologie din lume, avansând industria de design și creație, mai ales că trecerea la digital a devenit atât de pronunțată. Această tehnologie stimulează o nouă versatilitate, permițându-ne să avansăm la un mediu și o experiență complet nouă pentru designeri și creatori de pretutindeni ”, a declarat Mike Fasulo, președinte și director operațional al Sony Electronics din America de Nord. Ecranul va fi disponibil spre comercializare și va costa 5000 USD în SUA.