TCL a anunțat NXTWEAR G, o pereche de ochelari inteligenți care pot înlocui un monitor convențional

0
1332
NXTWEAR G
TCL a anunțat NXTWEAR G, o pereche de ochelari inteligenți care pot înlocui un monitor convențional

TCL și-a anunțat intrarea pe piața ochelarilor inteligenți odată cu lansarea modelului NXTWEAR G. Aceștia au fost anunțați înainte ca târgul tehnologic MWC 2021 să aibă loc și pot înlocui monitoarele convenționale. Se pot conecta la smartphone-uri, laptopuri sau PC-uri și afișează imaginea prin intermediul realității augmentate. Avem detalii despre ochelari mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

TCL NXTWEAR G funcționează prin conectarea la telefon, computer sau tabletă. Putem spune că experiența este similară cu cea oferită de PlayStation VR. Ochelarii cântăresc doar 100 de grame și au un cablu USB-C care adaugă încă 30 de grame la setup. Totodată, dispozitivul nu are o baterie integrată, așa că vor fi alimentați de smartphone-ul sau PC-ul la care sunt conectați.

NXTWEAR G

Lentilele NXTWEAR G sunt fabricate de către Sony. Sunt panouri cu rezoluție Full HD, Micro OLED și oferă o experiență similară cu a unui Smart TV de 140 de inch, de la 4 metri depărtare. TCL spune că display-ul afișat prin intermediul tehnologiei AR îți permite să te miști facil prin cameră. Astfel, afișajul îți va urmări mișcarea, iar „monitorul” se va mișca odată cu tine. Ochelarii au chiar și două difuzoare stereo integrate.

Rația de aspect este 16:9, iar câmpul de vizualizare este de 47 de grade. Refresh rate-ul rămâne standard, 60Hz, iar ochelarii oferă și un accelerometru, giroscop și busolă. Potrivit TCL, ei funcționează cu orice smartphone, notebook sau PC alături de un adaptor sau port DisplayPort. Compania nu a anunțat nici prețul dispozitivului încă. Totuși, ochelarii vor sosi cu 3 pad-uri pentru nas, rame adiționale pentru integrarea lentilelor de corecție și o lavetă pentru curățare.

Vă reamintim că și Lenovo a prezentat în cadrul CES 2021 o pereche de ochelari inteligenți similari. Numiți ThinkReality A3, ei pot înlocui chiar până la 5 monitoare simultan. Astfel, soluția TCL ar fi mai accesibilă.