CES 2021: Lenovo a prezentat ochelarii inteligenți ThinkReality A3 care pot înlocui până la 5 monitoare simultan

0
1011
CES 2021: Lenovo a prezentat ochelarii inteligenți ThinkReality A3 care pot înlocui până la 5 monitoare simultan

În cadrul târgului tehnologic CES din acest an, Lenovo nu a prezentat doar laptopuri și tablete. Compania a lansat în premieră ochelarii inteligenți ThinkReality A3 care pot înlocui cu succes până la 5 ecrane simultan prin intermediul realității augmentate (AR).

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ochelarii ThinkReality A3 integrează un CPU Snapdragon XR1 de la Qualcomm, special conceput pentru căștile și ochelarii AR. Aceștia pot afișa până la 5 ecrane cu rezoluție Full-HD simultan. Astfel, sunt destinați productivității și lucrului de acasă. Dispozitivul dispune de o cameră de 8MP și două camere fish-eye pentru ajustarea în funcție de încăpere. Pot fi conectați la un PC sau la un telefon Motorola cu procesor Snapdragon din seria 800 printr-un singur cablu USB-C.

Există două versiuni: PC Edition și A3 Industrial Edition. Pe varianta dedicată PC-urilor putem folosi sistemul de operare Windows întocmai ca pe un monitor. Se poate lucra în pachetul Office, programe de editare, naviga pe web sau urmări conținut media. Dispozitivul va funcționa întocmai ca un monitor extern. Totul prin intermediul unui laptop sau desktop conectat.

Varianta dedicată industriei se bazează pe software-ul Motorola ThinkReality care include propriile funcții AR. Lenovo crede că ochelarii ThinkReality A3 pot fi folosiți cu succes în domenii variate din industrie. Ar putea fi folosiți în fabrici, laboratoare, spitale și locuri de muncă unde spațiul sau intimitatea sunt limitate.

Lenovo nu a anunțat însă un preț, dar noul dispozitiv AR va fi disponibil începând din a doua jumătate a anului curent.