Google introduce printr-un nou update o funcție de căutare a melodiilor prin fredonare

0
1141
Google introduce printr-un nou update o funcție de căutare a melodiilor prin fredonare

Sunt sigur că mulți am încercat să fredonăm melodii în aplicația Shazam, fără vreun rezultat. Google vrea să schimbe asta, iar ieri a anunțat o nouă funcție ce o primește motorul său de căutare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Joi, Google a dezvăluit „Hum to Search”. Funcția este inclusă cu cea mai recentă actualizare a aplicației mobile Google pentru iOS sau Android și funcționează la fel ca Shazam, cu excepția faptului că nu trebuie să redați melodia reală. În schimb, atingeți pictograma microfonului, spuneți “what is this song?” sau atingeți “Căutați o melodie”. Apoi puteți cânta, fluiera sau fredona melodia timp de aproximativ 10-15 secunde.

Deci, cum funcționează? Putem spune că melodia este ca o amprentă: fiecare conține o linie melodică unică. Folosind tehnologii tip machine learning, am reușit să construim modele de recunoaștere ale “amprentei” melodice. Când fredonați o melodie, aceste tehnologii transformă înregistrarea în secvențe numerice care reprezintă linia melodică a cântecului.”

Algoritmii de căutare analizează sursa audio și afișează eventuale potriviri. Atât timp cât reproduceți cu aproximare notele, ar trebui să funcționeze chiar dacă cântatul nu este unul dintre punctele voastre forte. Atingând melodia afișată în rezultate, va afișa informații despre ea: numele artistului, versuri, videoclipuri pe youtube, dar și variante similare care corespund.

Această funcție e similară cu cea pentru căutare de imagini. Google nu garantează însă că aflarea melodiei și detaliile din spatele acesteia o va scoate din capul nostru, dar facilitează descoperirea acesteia. Funcția este disponibilă și la noi și poate fi încercată prin intermediul Google Assistant.