Foxconn, principalul producător de iPhone, dezvăluie platforma modulară pe care o va folosi pentru a produce vehicule electrice

0
704

Gigantul hardware taiwanez Foxconn – cunoscut și sub numele de Hon Hai Precision Industry Company și partenerul de producție al iPhone de la Apple se pregătește să intre în zona de producție al vehiculelor electrice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Președintele companiei, Liu Young-way, a anunțat astăzi că dorește să furnizeze componente și servicii pentru 10% din vehiculele electrice din lume până în perioada 2025-2027.

În acest scop, a spus că este poartă discuții cu mai mulți producători de automobile. Compania a dezvăluit astăzi o platformă EV modulară cu o varietate de dimensiuni de șasiu, precum și suport pentru diferite capacități ale bateriei, tipuri de suspensii și gardă la sol. Acest lucru ar trebui să permită Foxconn să se asocieze cu producătorii de sedan, SUV-uri și chiar vehicule comerciale.

Compania a anunțat toate detaliile printr-un eveniment live pe platforma youtube ce poate fi urmărit mai jos.

Compania ar putea furniza componente inclusiv pentru Tesla

Jurnalistul Tim Culpan a mai remarcat că Foxconn ar trebui să lanseze o baterie EV tip solid-state până în 2024, iar Tesla ar fi semnat deja pentru a o putea folosi pe propriile modele.

Știrile despre intrarea producătorului de iPhone în afacerea EV nu sunt deloc surprinzătoare. În luna ianuarie aflam că printr-un parteneriat cu Fiat Chrysler (FCA) va produce mașini electrice destinate pieței chineze. La acea vreme, producătorul a anunțat că se va ocupa de partea electronică și software, inclusiv funcțiile pentru conectate la internet. În timp ce FCA se va ocupa de restul sarcinilor de producție.

Liu a declarat că compania dorește să lanseze rapid un proiect tip “open source” care să includă baterii, servicii de conectivitate pentru mașini și software de gestiune a vehiculelor electrice, pentru a obține cote pe piață cât mai curând posibil. “Este ca și cum ai crea un ecosistem de tip Android pe care multe mărci pot construi și să concureze cu platforme proprietare precum Tesla”, a mai declarat el.

Dacă acest lucru se va îndeplini, Foxconn dorește să aprovizioneze piese pentru aproximativ 3 milioane de autovehicule elctrice.