O întreagă comunitate formată din case scoase la imprimanta 3D va fi ridicată în Olanda anul viitor

0
1143
Imprimanta 3D

Mulți spun că viitorul va fi reprezentat și de către locuințe accesibile printate 3D, viitor pe care tindem să-l credem dacă luăm în considerare ce se întâmplă în Olanda. Descoperim astăzi că firma olandeză Van Wijnen lucrează cu administrația locală a orașului Eindhoven la ridicarea primei comunități din lume formată din case scoase la imprimanta 3D.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați că această comunitate va avea 5 case, toate urmând a fi printate cu ciment la o imprimantă specială. Prima casă din acest ansamblu va avea un singur etaj, urmând ca echipa să aplice cunoștiințele adunate de la construirea primei locuințe la următoarea și tot așa.

Cea de-a 5-a casă va avea 2 etaje în schimb și va fi totodată cea mai “high-end” dacă o putem numi așa. Inițial se pare că aceste case vor fi printate în afara șantierului, urmând a fi aduse la destinația finală în districtul Meerhoven din Eindhove. Scopul este acela de a realiza case futuriste care vor fi adevărate opere de artă.

Motivul pentru care firma Van Wijnen a luat decizia de a printa aceste case are de-a face cu lipsa majoră de zidari în Olanda, lipsă ce contribuie la creșterea serioasă a prețurilor pentru ridicarea unei locuințe. Imprimarea 3D este economică pentru că nici un strop de material nu este irosit și prin faptul că metoda permite printarea unor diferite tipuri de ciment.

Aflăm că primele case din cadrul acestei comunități vor fi gata anul viitor și că firma are deja o listă de 20 persoane ce au aplicat pentru închirierea locuințelor.