Marea Britanie vrea ca fiecare locuință nouă să vină echipată cu un încărcător pentru vehiculele electrice

0
1036
Marea Britanie

Multiple națiuni din jurul lumii s-au arătat deschise în a reduce poluarea și emisiile de carbon, Marea Britanie fiind una dintre aceste țări care a adoptat un plan de a transforma mediul într-unul mai verde. Autoritățile își propun eliminarea vânzărilor de automobile pe benzină/motorină până în 2040 și pun desigur accentul pe vehiculele electrice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deși achiziția acestor modele EV contribuie la planul autorităților, există un aspect de care publicul este conștient, acela al numărului redus de stații de încărcare și al costurilor mari ce implică instalarea unei asemenea soluții acasă. O soluție este dată de către guvernul UK care propune ca orice casă nouă să vină din start cu o stație de încărcare electrică.

Guvernul va oferi un fond de 400 milioane de lire companiilor care vor produce și instala aceste stații de încărcare și pe hârtie lucrurile sună tare bine. Astfel de stații de încărcare vor fi instalate în cartiere rezidențiale, în benzinăriile clasice, dar și în zonele de servicii de pe autostrăzi.

Până în 2050, Marea Britanie vrea să reducă emisiile cu 80% față de nivelul înregistrat în 1990, iar o mare parte din atingerea obiectivului este eliminarea automobilelor cu alimentare pe benzină/motorină.