Porsche Taycan va fi primul sedan complet electric al germanilor; Debutează comercial în 2020

1
1091
Porsche Taycan

Din ce în ce mai mulți producători din zona auto aleg să meargă pe combustibilul viitorului, acela fiind energia electrică. Și Porsche are de gând să evolueze în acest segment, astfel că pregătește lansarea primului sedan complet electric pe piață. Este vorba despre Porsche Taycan, vehicul care debuta anterior drept conceptul numit Mission E.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Numele comercial a fost dezvăluit de curând în cadrul unui eveniment oficial și aflăm că acesta ar fi pronunțat “tie-can”. Suntem informați că scopul celor de la Porsche este acela de a oferi un rival pe măsura lui Tesla Model S și că în materie de performanțe, Taycan va ajunge de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3.5 secunde.

Porsche Taycan

De asemenea, mai apar detalii și cu privire la autonomia acestui vehicul, vorbindu-se despre un range de peste 482 km cu o încărcare completă a pachetului de baterii de 90 kW. Va fi oferit suport pentru încărcare la 320 kW, fiind promisă o autonomie de 400 kilometri după doar 20 minute de încărcare.

Porsche va construi și stații de încărcare și pe viitor vom asista și la debutul unei versiuni în două uși a lui Taycan care bineînțeles va păstra motorizarea electrică.