Viitoarele headseturi de realitate virtuală ar putea fi controlate direct de creierul utilizatorului

0
718

Headseturile de realitate virtuală sunt gata să treacă la nivelul următor, cel în care nu mai este nevoie de mişcări ale capului, joystickuri şi senzori complicaţi. Pe viitor s-ar putea conecta direct la creierul nostru şi avem detalii despre acest tip de proiect.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

O companie cunoscută drept Neurable a realizat un prototip de controller care le permite utilizatorilor să controleze mişcările din joc prin intermediul semnalelor creierului. Terminalul înlocuieşte mecanismul clasic asociat unui HTC Vive şi foloseşte anumite semnale ale creierului, nu neapărat modele EEG, ci alte tipuri de semnale. Există şi un joc demo numit “Awakening”, în care ne folosim mintea pentru a scăpa dintr-un laborator. Avem puteri telekinetice şi totul e pe bază de unde neurale.

Experienţa VR va ajunge pentru început în sălile de jocuri în 2018. Controllerul final ar trebui să fie compact, deci nu va arăta ca în imaginea de mai sus. Pe viitor avantajele vor fi multiple pentru că spre exemplu inputul de text se va realiza mult mai rapid, acum fiind un chin via VR. Controlul fizic nu e înlocuit complet, dar măcar avem o nouă dimensiune de control.

Există multiple alte utilizări ale acestui sistem, care ar putea ajuta şi persoanele cu probleme cu membrele şi cu diferite afecţiuni locomotorii să aibă acces la divertisment high end.