Marele hack HBO a afectat serios serialul Game of Thrones, care a primit lovitură după lovitura în ultimele 2 săptămâni. Întâi a ajuns pe web scenariul episodului 4, apoi chiar episodul şi acum datele de contact ale actorilor sunt postate online.

Publicitate

Vedetele acestui serial HBO Peter Dinklage, Lena Headey şi Emilia Clarke au avut datele personale scăpate pe Internet. E vorba despre adrese de email, numere de telefon şi alte detalii, iar hackerii încearcă să şantajeze HBO şi să obţină o recompensă în bani pentru a nu mai continua scăpările. Atacatorii au furat 1.5 GB de date, după cum scriam aici şi ce am văzut noi până acum ar fi doar începutul.

Datele includ şi informaţii de contact pentru alte vedete din serial, plus o serie de mailuri trimise între oficiali HBO şi vicepreşedintele secţiunii de programe, Leslie Cohen. Mai mult de atât parola internă şi cea de administrator pentru serverele HBO au ajuns online. CEO-ul HBO a fost contactat de hackeri, fiindu-i cerută o recompensă de multe milioane de dolari, pentru a împiedica scăpările altor episoade sau mailuri.

Sumele vehiculate ar fi între 12 şi 15 milioane de dolari, plătite în Bitcoin aparent. Hackerii afirmă că au avut nevoie de 6 luni pentru a sparge reţeaua HBO. Deocamdată nu am văzut vreo reacţie clară sau coerentă a gigantului TV şi de streaming, dar sigur vor intra pe fir şi autorităţile în curând. Să nu vă mire totuşi dacă scapă şi episodul 5 din sezonul 7 Game of Thrones