Elon Musk prezintă maşina Tesla Roadster gata de decolare cu Falcon Heavy; Are un „Starman” la volan!

0
1806

A început numărătoarea inversă până la decolarea navetei Falcon Heavy de la SpaceX, care va duce în spaţiu, printre altele şi automobilul personal al lui Elon Musk. Îl vedeţi mai jos pregătit de decolare, cu figura unui “Starman” la volan.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Uriaşa navetă ar urma să ducă multe tone de echipament în spaţiu şi într-o bună zi ar putea să ne ducă pe Lună şi apoi Marte. Deocamdată e folosită doar o maşină Tesla Roadster ca balast, plasată în zona superioară a navetei. E vorba despre “nasul” conic al rachetei principale. Ceea ce vedem în spatele volanului este un manechin îmbrăcat în celebrul costum spaţial, pe care l-am mai văzut în teasere de la Elon Musk.

Acel costum va fi folosit la interiorul navetelor SpaceX care se vor afla în cosmos pe viitor. Pentru explorarea planetelor va exista o versiune upgradată. Numele “Starman” nu este o coincidenţă, fiind o aluzie la melodia lui David Bowie, “Space Oddity”, care va fi dată la maxim atunci când automobilul e propulsat în spaţiu. Dacă Falcon Heavy se ridică de la sol şi nu explodează, atunci acest Tesla Roadster va fi trimis să plutească în galaxia noastră pentru eternitate.

Curioşii cu privire la lansarea de mâine pot vedea o animaţie a decolării în clipul de mai jos. După ce cele 3 rachete Falcon 9 se vor întoarce pe Pământ, secţiunea “payload” a navetei se va despărţi în două şi va expune maşina Tesla Roadster, care va pluti apoi în cosmos. Orbita sa va fi hiperbolică şi va duce vehiculul spre planeta Marte cu aproximativ 11 km/h.

Vă reamintesc că decolarea are loc la ora 20:30 mâine.