HP lansează un headset Mixed Reality profesionist, împreună cu PC-ul Workstation Z4

0
1003

Mai toţi producătorii de PC-uri au început să pună mare accent pe gamingul VR şi ca atare lansează accesorii şi computere dedicate. HP nu face excepţie şi a lansat un headset Windows Mixed Reality Professional Edition, care costă 449. Compania a mai prezentat şi un workstation PC nou, cunoscut ca HP Workstation Z4.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Discutăm întâi despre headset, care e identic ca design cu varianta pentru consumatorul de rând. De această dată are un set de display-uri cu balama, care poate fi ridicat pentru a vedea lumea reală fără a scoate casca de pe cap. Perniţele înlăturabile sunt mai uşor de curăţat, iar headsetul vine cu două mini display-uri de 2.9 inch, cu rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli, rată de refresh de 90 HZ şi două camere frontale.

Avem şi suport pentru tracking inside out, conectivitate HDMI 2.0, USB 3.0, jackuri pentru căşti şi controllere wireless pentru detectarea mişcării. HP Z4 Workstation PC este un alt nou venit, un computer hardcore ca dotări, care suportă chipseturi Intel Xeon W şi Core-X, cu varianta maximă fiind un Intel Core i9-7980X de până la 18 core-uri. Are şi o placă grafică duală şi suport pentru NVIDIA Quadro P6000 sau plăci Radeon WX9100.

Preţul de pornire al PC-ului este de 1499 dolari. Headsetul VR Professional Edition vine în martie la suma de 449 dolari.

HP a mai prezentat şi un VR Launch Kit, care permite dezvoltarea şi accelerarea dezvoltării de conţinuturi şi jocuri pentru mediul VR. E vorba despre design şi arhitectură, despre lucrul cu conţinuturi 3D, fişiere CAD şi altele de gen. Launch Kit are aportul celor de la Epic şi Unreal.