SpaceX Falcon Heavy va decola pe 6 februarie; Iată detalii despre marea lansare

5
1181

După aprinderea de test a motoarelor din această săptămână, următorul pas al navetei Falcon Heavy este marea decolare. Proiectul SpaceX va ajunge la pragul acesta chiar luna viitoare, data de 6 februarie fiind menţionată.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cum nu totul poate fi prevăzut, fie legat de condiţii meteo sau alte probleme, data de 7 februarie e folosită ca backup. SpaceX şi Elon Musk nu au confirmat datele, dar acest timeline se aliniază cu declaraţiile trecute ale lui Musk. Este şi destul de apropiată de data actuala încât să se evite vreun viitor shutdown al guvernului american. Vă reamintesc că testul static de aprindere a motoarelor a fost trecut cu brio.

Naveta implică 3 rachete Falcon 9 alipite şi reprezintă cea mai mare navă de gen din ultimele decenii. Falcon Heavy poate transporta în spaţiu o încărcătură de 53.000 de kilograme, de aproape 3 ori mai mult decât Falcon 9. O astfel de maşinărie este capabilă să călătorească până pe Lună, sau chiar spre Marte, deci proiectul este vital pentru ambiţiile spaţiale ale SpaceX.

În prima fază Musk vrea să trimită turişti în jurul Lunii şi apoi va iniţia o misiune cu provizii spre Marte. Acestea vor marca pregătirea pentru prima amartizare umană, din următorul deceniu. Totuşi zborurile de test sunt vitale pentru a verifica comportamentul navetei şi cât poate transporta. Pentru început Elon Musk îşi va trimite propria maşină Tesla Roadster ca balast, punând-o în orbită în jurul soarelui.

Toate cele 3 rachete Falcon 9 se vor detaşa una de alta şi vor ateriza înapoi pe platforma maritimă dedicată.