Elon Musk a postat un tweet de pe Internetul viitorului: Starlink începe să “emită” din 2020

0
1730

Elon Musk nu a înfiinţat companii doar de florile mărului şi chiar dacă unele sunt gândite pentru binele umanităţii, au şi un profund rol comercial. Starlink este proiectul său care ar putea genera venituri cel mai rapid. Implică o constelaţie de zeci de mii de sateliţi mici, care ar oferi acoperire Internet pentru toată Terra. Iar Musk tocmai a postat un tweet de pe “Noul Internet”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Starlink este un proiect SpaceX, care ar trebui să fie aşa bănos încât să finanţeze lansările de rachete. Dorinţa este de a începe să ofere Internet clienţilor până la mijlocul anului 2020. Va mai fi nevoie de 6, până la 8 misiuni care să livreze sute sau mii de sateliţi în spaţiu pentru a putea ajunge la acoperirea şi tăria de semnal dorite pentru zona de test. Ştim că Musk ceruse recent aprobarea autorităţilor pentru a lansa 30.000 de sateliţi extra în orbită.

Va fi nevoie de aproximativ 24 de lansări pentru a acoperi tot Pământul cu cei 30.000. Până atunci SpaceX face şi teste cu un sistem Internet criptat pentru Forţele Aeriene SUA. Amazon lucrează la ceva similar, sateliţi broadband şi mai sunt şi baloanele Google/Alphabet cu o idee similară. Revenind la tweetul lui Elon Musk, el a fost postat prin serviciul de Internet oferit de către sateliţii deja trimişi în spaţiu.

Musk are un terminal Starlink acasă, care pune la treabă cei 60 de sateliţi lansaţi în luna mai a acestui an. SpaceX vrea să ofere Internet la viteze Gigabit şi latenţă de 25 ms pentru toţi pământenii, dar nu e clar cât va costa. În aceste condiţii nu putem să nu ne gândim că 5G-ul va deveni cam irelevant… Umblă vorba că suma ar fi de 80 de dolari pe lună în prima fază, deşi a fost infirmată de oficiali ai companiei.

Sunt şi voci care afirmă că ideea nu e strălucită, iar condiţiile meteo şi ciocnirile cu corpuri spaţiale vor afecta semnalul masiv, ca şi structurile urbane.