Husă de telefon acoperită cu piele umană!? Iată o nouă piele artificială, care simte… gâdilături

0
1528

Cercetători din Paris şi Bristol au creat un nou tip de piele artificială, care o imită atât de bine pe cea umană încât simte până şi senzaţii precum aceasta. Noua tehnologie a ajuns deocamdată pe o husă de telefon, dar conceptul din spatele său ar putea revoluţiona feedback-ul haptic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Materialul creat şi “terminaţiile sale nervoase” pot resimţi gâdilatul, atingerile tandre şi ciupiturile exact ca pielea umană. Secretul este o membrană specială care augmentează senzaţiile resimţite de un device care primeşte interacţiuni directe. Interfaţa “Skin On” imită pielea umană nu doar că senzaţii, ci şi ca look, arătând fix ca epiderma umană.

Este realizată din multiple straturi de silicon sub formă de membrană cu o textură specială. Un strat de electrozi este inclus, plus un strat de hipodermă. Rezultatul simte şi interpretează presiunea şi chiar locul în care se aplică. Tehnologia a fost studiată în zona de Robotică de ceva vreme, pentru a oferi roboţilor şi un înveliş exterior, ceva mai uman.

Imaginaţi-vă că veţi avea o husă de telefon acoperită cu “piele” pe care veţi aplica o mângâiere ce va ajunge la cel drag sub formă de emoji, poate chiar senzaţii haptice. Cam cum facem cu bătăile de inimă trimise prin Apple Watch. Deja oamenii de ştiinţa lucrează şi la generarea de temperatură şi păr artificiale pentru a imita pielea reală. Deocamdată prima aplicaţie a tehnologiei Skin On este sub forma unei aplicaţii de mesagerie, care transformă fiecare gâdilat, ciupitură în emoji.

Personal aş cerceta şi utilizarea sa pentru victimele arsurilor.