FCC aprobă planurile SpaceX pentru reţeaua de sateliţi Starlink, ce furnizează Internet global

1
1458

Cu o lună în urmă SpaceX lansa primii doi sateliţi de Internet din reţeaua Starlink şi punea bazele noului său business. Compania doreşte să devină furnizor de Internet global şi a primit o veste bună în această săptămână, FCC aprobând planurile pentru reţeaua sa.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această reţea va include 4425 de sateliţi poziţionaţi de jur împrejurul planetei. Acest proiect vine cu un cost de 10 miliarde de dolari, iar sateliţii se vor lansa în două valuri între 2019 şi 2024. Se vor înălţa până la 1149 kilometri sau 1324 kilometri deasupra Pământului şi oferi o conexiune de 1 Gbps.

Comisarii FCC au votat în unanimitate pentru aprobarea acestui proiect, care nici măcar nu e singurul de gen. Cei de la OneWeb, Space Norway şi Telesat au avut solicitări similare. Scopul SpaceX este de a oferi Internet tuturor celor care nu au acoperire de la providerii şi serviciile actuale. Profitul rezultat din acest proiect va ajuta la finanţarea viitoarelor iniţiative SpaceX, inclusiv cele legate de cucerirea planetei Marte şi a spaţiului.

Totul sună destul de idealist, dar mai sunt câteva aspecte de rezolvat, precum cantitatea uriaşă de resturi în spaţiu, de la sateliţi, staţii spaţiale şi alt tip de “space junk”. Apoi sunt interferenţele de la radio telescopuri şi reglajele de distanţă ideale pentru a acoperi tot globul. Lansările de sateliţi se fac cu rachete Falcon 9, aşa cum s-a întâmplat şi luna trecută.