Samsung atacă panourile OLED LG de pe televizoare pentru efectul burn in

0
4273

LG a fost criticată destul de mult după problemele cu ecranul suferite de Google Pixel 2 XL, iar acum LG Display e atacată şi pentru neajunsuri ale televizoarelor. Samsung spre exemplu dă vina pe panourile LG OLED pentru celebrul efect burn in de pe televizoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E drept că Samsung are un monopol aproape în zona mobile OLED, dar pe piaţa TV lucrurile stau diferit. Samsung nu mai produce televizoare OLED şi vinde modele QLED acum, investind şi în microLED între timp. LG continuă să parieze pe OLED, având multe televizoare apreciate. Samsung mai nou promovează dezavantajele unui OLED faţă de QLED şi insistă pe burn in. E un pic de ipocrizie aici, pentru că până mai ieri Samsung lăuda OLED-ul.

Evident LG Electronics a reacţionat şi ar fi trimis comunicate spre Samsung în Malaezia şi Thailanda pentru a opri campania agresivă anti OLED a celor de la Samsung. Erau ţintite televizoarele LG cu astfel de panouri şi se insista pe defectele lor. Există o reclamă care face aluzie la o garanţie de 10 ani fără burn in pe noile televizoare, în vreme ce atacă OLED-urile LG.

Reclama arată fotografii cu televizoare OLED LG cu acel efect neplăcut şi imagini reziduale rămase înţepenite pe panou. LG insistă că Samsung induce în eroare clienţii şi că ţinteşte spre ei cu reclama, deşi nu zice în mod clar numele companiei. Se ia în calcul chiar un proces dacă nu se retrage spotul. Samsung a publicat anul trecut şi un test de 12 ore de burn in cu QLED versus OLED şi îl vedeţi mai jos.

Problema e reală, dar felul în care Samsung o atacă e motivul pentru care LG e nemulţumită.

https://www.youtube.com/watch?v=ld1RqqFMZWo