Fujifilm X-Pro3 este un aparat foto capabil să focalizeze în întuneric complet

0
1220

Fujifilm nu lansează aparate foto aşa des precum Nikon sau Canon, dar când o face, are grijă să pluseze la inovaţie. De această dată a lansat un nou aparat foto, numit Fujifilm X-Pro3, care are capacitatea de a focaliza în întuneric aproape complet. Vine şi cu abordare inedită pentru cătarea hibrid.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În general gama X-Pro a companiei este adresată celor care fac fotografii afară şi jurnaliştilor. Noul aparat vine cu un ecran de 3.5 inch, cu afişaj de 1.65 milioane de puncte. Acesta nu poate fi privit decât dacă este rabatat în jos, pentru a nu distrage fotograful. Avem şi o cătare hibrid, combinaţie între optică şi electronică. Atunci când uitam prin ea în mod Range Finder avem vizualizare optică spre exemplu.

Teoretic combinaţia ajută la capturi mai rapide, acele fotografii demne de premii de fotojurnalism chiar şi dacă subiectul e în mişcare. Cătarea electronică e pe bază de afişaj de 3.69 milioane de puncte, 200 Hz şi OLED EVF. Ca dotări hardware avem parte de un senzor de 26.1 megapixeli (X-Trans4), plus un procesor de imagine quad core X-Processor 4.

Nu cunoaştem numărul total de puncte de auto focalizare, dar ne intrigă promisiunea Fujifilm. Compania promite că aparatul e capabil de auto focalizare în beznă completă la -6 EV. Poate să se bată cu Nikon Z6 (full frame) la acest capitol sau chiar să îl întreacă. De altfel noua cameră e gândită să funcţioneze excelent în condiţii low light, cu acoperire ISO între 160-12.800 şi 80-51.200.

Are şi funcţionalitate AI, pusă la treabă la captura HDR, care face multiple cadre şi le combină direct pe aparat. Avem şi simularea efectelului de peliculă, cu opţiuni ca Velvia, Eterna şi Monochrome, plus Classic Neg şi Monochromatic. Nici la filmare nu stă rău, cu 4K la 30 FPs şi Full HD la 120 FPS. Există şi un port de microfon de 2.5 mm, dar nu şi jack audio. Preţul este de 1800 de dolari şi produsul vine pe final de toamnă, adică luna viitoare.