Dyson, gigantul ventilatoarelor şi aspiratoarelor va produce ventilatoare pulmonare acum

0
1291

Dyson se alătură cursei globale pentru producţia a cât mai multe ventilatoare pulmonare, care pot face diferenţa între viaţă şi moarte pe timp de pandemie Covid-19. Asta după ce producători auto ca Tesla, Ford şi GM s-au implicat la rândul lor în iniţiativă. Ce e drept Dyson e ceva mai apropiată de domeniu, producând purificatoare de aer, ventilatoare şi aspiratoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania britanică Dyson a anunţat că a dezvoltat un sistem numit CoVent în doar 10 zile folosind tehnologiile sale proprietare. A primit deja comenzi pentru 10.000 de unităţi de la Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie. Fondatorul James Dyson a declarat că un CoVent poate fi produs rapid, eficient şi în volume mari. A promis şi că va dona 5000 de ventilatoare către resurse medicale internaţionale, inclusiv 1000 pentru UK. Acest ventilator pulmonar de generaţie nouă poate fi montat pe un pat, funcţionează pe baterii sau alimentat de la priză.

Nu are nevoie de o sursă fixă de aer şi este eficient în coservarea oxigenului. Are şi o interfaţă special gândită pentru interacţiunea cu personalul medical. În cele mai grave stadii ale infecţiei cu Coronavirus, pacientul nu mai poate respira de unul singur, aşa că are nevoie de un ventilator pulmonar. În ţări grav lovite de pandemie ca Spania şi Italia nu mai sunt suficiente echipamente de gen şi a început trierea celor care pot fi ajutaţi, cu tinerii în faţa bătrânilor.

Pentru a evita situaţii de gen trebuie crescut numărul de ventilatoare şi echipamente specializate pe afecţiuni pulmonare. Marea Britanie se confruntă cu o explozie de cazuri şi cu o bâlbâială administrativă, al cărei episod recent a însemnat infectarea lui Boris Johnson cu Covid-19 chiar. Problema cu ventilatoarele Dyson e că vin de abia în aprilie. Mai sunt şi alte probleme de care nu vorbeşte nimeni: omologarea, componentele care vor începe să fie tot mai puţine pe piaţă, testarea şi antrenarea personalului medical.