Cum să faci spălatul pe mâini mai distractiv: dozatorul DIY cu săpun şi Spotify (Video)

0
963

În aceste zile aţi văzut probabil cei mai mari artişti din lume făcând tutoriale de spălat pe mâini. Actori de la Hollywood, muzicieni, sportivi, toţi ne învaţă să ne spălăm pe mâini cu săpun 20 de secunde pentru a ucide Covid-19. Mulţi dintre noi au dat în OCD şi se spală probabil şi mai mult şi mai des decât trebuie… Pentru a face această activitate repetitivă ceva mai plăcută a apărut şi un aparat cu săpun şi cu… muzică.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

A apărut pe web un tutorial care îţi arată cum să îţi construieşti singur acasă un dozator de săpun conectat la Internet şi care porneşte 20 de secunde de muzică din playlistul tău Spotify de fiecare dată când îl apeşi şi începi procedeul repetitiv. Cei de la Deeplocal sunt în spatele acestui proiect, iar dispozitivul rezultat se numeşte Scrubber. La bază se află un Raspberry Pi W Zero, un mini computer, un Adafruit Speaker Bonnet, dar şi nişte cabluri şi bandă adezivă.

Adăugăm şi software open source (postat deja pe Github) şi gata dozatorul. Scrubber necesită componente în valoare de 30 de dolari şi are nevoie de aproximativ 4 ore de asamblare. Veţi avea nevoie de plastic sau lemn pentru a crea corpul dozatorului care conţine săpunul, dar şi un lipitor, foarfece sau cuţite, cleşti de tăiat cabluri şi alte câteva unelte. Acest proiect face parte dintr-o serie de fapt, “Cabin Fever”, de proiecte bune de făcut când eşti acasă în izolare şi vrei să meştereşti ceva.

E totul DIY, pentru cei care lucrează uşor cu cabluri, Raspberry Pi-uri şi software open source. Personal aş fi pus mai mare accent pe protejarea de umezeală a circuitelor şi plăcii de bază.