Huawei şi Tencent lucrează la o platformă de cloud gaming, care să se bată cu Stadia, GeForce Now

0
1153

Google Stadia ar fi prins foarte bine în această perioadă de auto izolare, dar din păcate având în vedere cât de împuşcată e lăţimea de bandă acum, e mai bine că nu îl avem lansat peste tot. Între timp Huawei şi Tencent lucrează la un serviciu rival de cloud gaming şi avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tencent este un colos, care are deja o cotă în Blizzard, are compania Riot şi e printre cei mai mari producători de jocuri de pe planetă. Între GeForce Now, Project xCloud şi Google Stadia, e clar că se caută cloud gaming-ul acum. Se pare că noua platformă va avea la bază un procesor realizat de Huawei şi numit Kunpeng. Tencent are şi nume pentru platforma sa de cloud gaming, GameMatrix. Companiile vor utiliza tehnologii pe bază de AI şi realitate augmentată pe această platformă, plus VR.

Tencent a mai avut proiecte cu Huawei legate de servere, iar cloud gaming-ul ar putea avea succes dacă se elimină problematica latenţă. Se discută de ani buni despre un “Netflix pentru jocuri”, un sistem în care serverele duc greul procesării şi tu doar te joci pe PC, telefon, TV sau tabletă, fără a avea un device de top chiar. Această orientare spre jocuri ne face să ne întrebăm dacă nu cumva şi Huawei pregăteşte un telefon de gaming. Acest segment e foarte trendy şi companii că ASUS, Lenovo, Razer, ZTE, Xiaomi au aşa ceva în portofoliu.

Problema care se pune e cu datele personale, care vor ajunge în platforma de cloud gaming. Dacă rezultă un produs de succes, SUA şi Vestul în general vor avea cu siguranţă un dinte împotriva acestui serviciu, dacă nu sunt bine păzite datele utilizatorilor. Personal văd platforma diferită faţă de Stadia prin faptul că promite şi AR şi VR. Cred că ar trebui să vedem măcar un demo până la final de an.