Varianta gratuită de Google Stadia are detaliile dezvăluite de o scăpare

0
1510

În fiecare zi mai cântă cineva prohodul lui Google Stadia, un serviciu de game streaming considerat DOA încă dinainte de debut. Aşteptăm totuşi să vedem ce primim la varianta sa gratuită, care încă nu a debutat. Avem totuşi o scăpare care ne arată ce înseamnă Stadia Free.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google oferise până acum doar Founders Edition, varianta cu plată, cu joystick şi Chromecast Ultra la pachet. Acea versiune costa 130 de dolari şi includea şi câteva luni de abonament Stadia, cu grafică 4K la 60 FPS. Varianta gratuită se va numi Stadia Base, iar detaliile au apărut prin intermediul unui teardown făcut de 9toGoogle pentru aplicaţia de Android Stadia, versiunea 2.7 mai precis. Google confirmase deja versiunea gratuită, dar nu oferise o dată clară de lansare.

Google vrea să nu fie serverele copleşite de fanii din toată lumea, care nu vor să plătească ci că se joace gratuit. A fost găsita în cod o funcţie care afişează un mesaj că queue-ul e prea plin şi trebuie să aştepţi, fix pentru acele momente când sunt prea mulţi gameri. Stadia are şi un Pro Pass, cu o lună gratuită de Stadia Pro pentru a putea testa serviciul şi a afla dacă îţi place sau nu. Încă nu e clar ce limite se aplică totuşi. Varianta Base nu are beneficii precum jocuri gratuite oferite la o perioadă de timp, discounturi speciale şi grafică 4K la 60 FPS cu HDR.

Mai apar şi alte indicii în această aplicaţie, precum faptul că vom putea face live streaming de gameplay pe YouTube. Există şi Family Sharing, dar în mare doar un membru al familiei poate juca jocul la un moment dat.

Google ar vrea ca streaming-ul de gameplay să se facă mult mai intuitiv în Stadia decât facem pe consolă sau PC, unde e nevoie de ceva know how şi proceduri. Stadia va mai avea şi un buton de captură de ecran şi de download al capturilor pe un terminal. Ultimul mare update Stadia a fost extinderea listei de telefoane care îl suportă, dincolo de modelele Pixel, cu alte zeci de handseturi, inclusiv modele Razer Phone, ASUS ROG Phone şi Galaxy S20.