Dacia anunță prima sa mașină electrică; Iată conceptul Dacia Spring ce precede modelul de serie

0
1716
Dacia Spring

Fix așa cum era programat, Dacia a prezentat astăzi prima sa mașină complet electrică – modelul numit Dacia Spring care vine momentan doar sub forma unui concept. Avem aici de-a face cu un model mini de oraș bazat pe modelul Renault K-ZE vândut în China. Ce ne rezervă acest vehicul și când va debuta comercial aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Începem cu design-ul și la prima vedere automobilul nu pare a fi un concept atât de futurist, semn că varianta de producție va fi destul de similară. Sunt remarcate în special farurile înguste LED, grila frontală mai agresivă.

Dacia Spring

Și stopurile din spate cu o noua semnătură în formă de „dublu Y” atrage atenția. Aceasta s-ar putea regăsi și pe alte modele viitoare Dacia. Avem o gardă la sol supra-înălțată și per total forma mașinii ne aminește de un Sandero „intrat la apă”. Acesta are o lungime de 3.73 metri vs. 4.06 metri Sandero.

Dacia Spring

 Conceptul are 5 uși, 4 locuri și este o mașină pentru distanțe scurte, având autonomie de maxim 200 km (170-180 km în realitate). În cazul de față avem un vehicul cu o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente. Se văd în imagini și protecțiile laterale și scuturile integrate în barele față/spate.

Preț

Dacia Spring seamănă după cum puteți observa cu un SUV compact. Din datele pe care le aflăm prețul vehicului de serie în Europa va fi de aproximativ 15.000 euro. Dacă programul „Rabla Plus” va fi disponibil în forma actuală și la anul atunci când Dacia Spring se lansează comercial, atunci vom primi un voucher de 9360 euro pentru achiziția sa la predarea unei rable.

S-ar ajunge astfel la un cost de 5640 euro pentru acest vehicul electric. Prețul este foarte bun pentru cei care vor să facă trecerea la un model nepoulant. Chiar și la suma de 15000 euro, Dacia Spring va fi cel mai ieftin vehicul electric din Europa!