Dacia prezintă prima sa maşina electrică pe 3 martie la Salonul Auto de la Geneva

0
2099

Lucrurile se mişcă bine la Dacia şi speculaţiile despre o maşină electrică s-au adeverit mai rapid decât speram. Se pare că Dacia e gata să prezinte automobilul său 100% electric pe 3 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Va fi o premieră mondială, iar Dacia se laudă deja cu “cea mai accesibilă maşina electrică de oraş de pe piaţă”.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pentru început vom vedea un concept, dar nu vom mai avea mult de aşteptat până apare versiunea de serie. Sunt şanse mari ca modelul de oraş să coste sub 15.000 de euro, ceea ce sună foarte competitiv. Dacă mai adăugăm şi subvenţiile de la stat, suma începe să sune fantastic. Pe lângă expunerea modelului electric, Dacia aduce la Geneva şi seria limitată Anniversaire, care marchează 15 ani de prezenţă comercială în Europa. Revenind la automobilul electric, acesta ar trebui să ajungă pe piaţa în 2021, sau cel târziu 2022.

Titlul de “cel mai accesibil mode 100% electric” este deţinut de Skoda Citigo-e iV în acest moment, el costând 19.900 de euro. Dacia vrea să taie câteva mii de euro din această sumă, iar Renault a dezvoltat proiectul sub numele de “Dacia Urban City Car”. Sunt speculaţii în presă franceză că avem de fapt un rebranding pentru SUV-ul electric K-ZE (imagine sus) creat de Renault pentru piaţa din China, dar totul a fost dezminţit. În cazul lui K-ZE este disponibil un motor electric de 33 kW (45 CP) şi el atinge o viteză maximă de 105 km/h. Acumulatorul îi asigură o autonomie de 271 km sau 350 km în regim urban.

Tot la Geneva Renault vă prezenta maşina concept MORPHOZ, care ilustrează “mobilitatea de mâine” şi anticipează o nouă serie de modele electrice lansate în anii următori. În mod inedit Renault se prezintă cu un stand 100% electrificat, cu 8 vehicule incluse.