Dacia electrică vine în 2021 la un preț imbatabil! Crossover bazat pe Renault City K-ZE

0
12404
Dacia

Francezii de la Renault s-au folosit de brandul Dacia pentru a promova automobile foarte accesibile pe întreg globul, iar următorul plan este aparent acela de a lansa un model electric. Zvonurile legate de un asemenea vehicul circulă de ceva vreme în online, iar astăzi reapar însoțite de informații extra.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, aceste speculații referitoare la un model Dacia cu propulsie electrică revin în mediul online și indică un debut comercial în 2021. Obiectivul este acela de a lansa cel mai ieftin automobil electric de pe piață din Franța, asta calculând și bonusul ecologic pe care francezii îl primesc la achiziția unui vehicul electric.

Dacia

Deși informațiile de față nu au fost confirmate la nivel oficială, există indicii cum că Dacia electrică va corespunde lui Renault City K-ZE ca design. Acest din urmă model a fost lansat doar pe piața din China sub brandind Renault, dar din 2021 îl vom vedea cu sigla Dacia la posturi și chiar și pe străzile din România.

Dacia

Pentru această “relansare” vor fi necesare câteva modificări cerute de către piață. Astfel, versiunea europeană a lui K-ZE va avea noi standarde de siguranță și o fișă tehnică completă. Ar putea sosi cu o baterie de 26.8 kWh, putere de 45 CP, viteză maximă de 105 km/h și autonomie de până la 200 km.

E cazul să ne așteptăm la un preț imbatabil, de aproximativ 15.000 euro aparent. În Franța, grație bonusului ecologic se va tăia 27% din costurile de achiziție și astfel automobilul va ajunge să coste 10.950 euro. Pe această piață cel mai ieftin model electric este Seat Mii care costă 15920 euro cu bonusul ecologic inclus.

În România costul acestui model electric Dacia ar putea fi și mai mic, cum bonusul Rabla Plus oferit pentru achiziția de automobile complet electrice este în valoare de 45.000 lei ~ 9.400 euro. Suma ar putea ajunge la 5600 euro dacă prețul de bază va fi 15.000 euro.