Planurile Apple pentru ochelarii AR rămân în picioare; Descoperim un nou brevet asociat produsului

0
1118
Apple

De multă vreme știm faptul că Apple lucrează și la alte produse, pe lângă telefoane, laptop-uri și sisteme desktop sau monitoare. Este vorba despre o pereche de ochelari AR (realitate augumentată) pe care i-am putea primi în cel mult 2-3 ani. Astăzi descoperim un nou brevet asociat produsului și aflăm despre ce este vorba aici.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, acest proaspăt brevet scoate la iveală mențiunea unui element optic holografic ce s-ar afla la baza acestui dispozitiv AR. Descrierea tehnologiei sună astfel: „un dispozitiv electronic ar putea include un sistem de display pentru a prezenta imagini mai aproape de ochii unui utlizator”.

Aflăm de aici și că headset-urile VR/AR ar putea include display-uri apropiate de ochii utilizatorului, cu elemente optice ce ar permite acestora să vadă display-urile în cauză. De asemenea, aflăm că dezvoltarea ochelarilor AR ridică și probleme – asta pentru că ecranele cu pricina trebuie plasate la o distanță de 1 inch sau sub acest nivel de ochi.

Brevetul Apple de față acoperă modalitatea prin care se va trece de acest impas și aflăm că la mijloc se vor afla elemente optice precum holograme. Actualul CEO Apple consideră că AR-ul este o tehnologie importantă a viitorului și analiști din piață susțin că lansarea ochelarilor AR va avea loc în trimestrul 2 din 2020.

Alt document sugerează că firma din Cupertino va lansa un asemenea produs abia în 2023, după un predecesor în 2022 sub forma unui headset AR.