Următorul Xbox devine oficial: Xbox Series X arată de parcă e făcut de Tesla

0
3093

Dacă vi se părea polarizant designul celui mai nou Mac Pro sau Cybertruck, Microsoft şi-a zis „hold my beer” şi a făcut un Xbox la fel de polarizant ca design. E noul Xbox Series X, care se vrea PlayStation 5 killer şi care tocmai a fost prezentat oficial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştiţi cum arată? Ca scrumierele de la mall, care sunt şi coş de gunoi. Sau ca un tower PC, un server sau un frigider. Unii au început să posteze meme-uri cu cutii de pantofi sau chiar unele mai blasfemice cu meteoritul de la Mecca. Cunoscut o perioadă ca Project Scarlett, noul Xbox Series X vine cu un controller nou: Xbox Wireless Controller, care are mărimea şi forma gândită pentru „o gamă mai largă de gameri”.

Vine şi cu un nou buton Share şi un pad direcţional preluat de la Xbox Elite Series 2 Wireless Controller. Accesoriul va fi compatibil şi cu Xbox One şi PC-urile cu Windows 10. Cât despre consolă, ea aduce suport pentru gaming 4K şi o silenţiozitate crescută. Ni se promite şi „de 4 ori puterea de procesare/grafică a lui Xbox One X”, dar şi o eficienţă de consum păstrată în limite decente. În ciuda designului tower, Microsoft a subliniat că poţi ţine consola şi pe orizontală. Cât despre gaming, pe lângă 4K la 60 FPS, am putea ajunge ciar şi la 120 FPS.

A fost promis şi Variable Refresh Rate şi pe viitor chiar şi rezoluţii 8K. Microsoft a co-creat cu AMD un procesor custom pentru noua consolă, care ar depăşi performanţa oricărui rival de pe piaţă. Evident avem şi SSD, tehnologie Auto Low Latency şi acustică cu surround. Cloud-ul va fi important aici, iar Xbox Series X va fi compatibil cu mii de jocuri de pe generaţiile trecute de Xbox.

Avem şi prima exclusivitate pentru device, jocul Senua’s Saga: Hellblade II. Încă nu avem preţ, dar ştim că Microsoft a promis să dezvăluie extra detalii în 2020. Clar nu va rata fereastra sărbătorilor de iarnă de la anul, când vine PS5.