Vodafone România a lansat o serie de soluții digitale de tip IoT pentru agricultură

0
1670
Vodafone
Vodafone România a lansat o serie de soluții digitale de tip IoT pentru agricultură

Vodafone România a lansat o suită de soluții digitale dedicate agriculturii. Acestea integrează tehnologii inedite de tip Internet of Thing (IoT) bazate pe senzori care asigură colectarea și gestionarea datelor esențiale pentru culturi. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Soluțiile din portofoliul Vodafone se adresează fermierilor de culturi mari (cereale, oleaginoase) și culturi de legume sau pomicultură. Aceste soluții pot fi aplicate atât în câmp deschis cât și în sere. Soluțiile se bazează pe senzori care automatizează operațiunile, monitorizează diverși paramentri și realizează analize și predicții care permit creșterea eficienței și productivității în agricultură.

Vodafone

Soluțiile sunt scalabile și configurabile, adaptându-se la nevoile fiecărui fermier, indiferent de mărimea terenului cultivat și de tipul de cultură. Astfel, acestea permit monitorizarea condițiilor meteo prin intermediul senzorilor care detectează parametri precum:

  • direcția și viteza vântului;
  • temperatura și umiditatea aerului;
  • intensitatea precipitațiilor.

Aceste date le permite fermierilor să determine momentul optim pentru recoltare și aplicarea de tratamente și nutrienți. Senzorii de sol monitorizează condițiile solului, făcând posibilă avertizarea riscului de îmbolnăvire și prevenirea bolilor specifice fiecărei plante. Astfel, permit analiza evoluției și consumul de nutrienți în funcție de faza de dezvoltare a culturii. Se eficientizează astfel utilizarea îngrășămintelor, aducând beneficii atât pentru plante, cât și pentru optimizarea costurilor de fertilizare.

Pentru culturile din mediul protejat (sere și solarii), soluțiile de digitalizare Vodafone oferă o serie de automatizări pe baza alertelor în timp real. Astfel, serele se pot închide de urgență în caz de furtună sau acționa instalațiile de irigare, ventilație, încălzire.

Prin conectarea la rețeaua Vodafone NarrowBand – IoT (NB-IoT) cu acoperire națională, soluțiile Vodafone pentru agricultură fac posibilă comunicarea între echipamente – senzori oriunde în țară, acoperind, astfel, nevoile fermierilor care au culturi inclusiv în zone greu accesibile și fără surse de alimentare cu energie electrică. Mai multe detalii despre soluțiile digitale Vodafone pentru agricultură sunt disponibile aici.