Huawei şi producătorii francezi auto PSA au prezentat primul vehicul conectat la Hanovra

2
1931

Huawei şi Groupe PSA au prezentat în cadrul unui eveniment organizat la Hanovra rezultatul parteneriatului lor din ultimii ani şi anume un vehicul interconectat. La acest proiect se lucrează încă din toamna lui 2017, iar expoziţia Hannover Messe 2018 a adus la lumină un DS 7 Crossback, pe care îl vedeţi mai sus.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este primul vehicul care foloseşte platforma Groupe PSA Connected Vehicle Modular Platform (CVMP) şi foloseşte şi platforma Huawei OceanConnect (Internet of Things). Tot Huawei furnizează şi serviciile cloud pentru acest proiect, oferind clienţilor acces. În viitorul segmentului Connected Car joacă un rol vital şi tehnologia 5G, pe care o aşteptăm să intre în mainstream în următorii 2 ani.

Groupe PSA a creat acest CVMP pentru vehiculele conectate şi va oferi soluţiile la pachet cu stocarea cloud Huawei. DS 7 Crossback poate fi găsit în China din această lună, iar utilizatorii săi pot accesa servicii de navigaţie interconectate, recunoaştere naturală a vocii şi există şi un portal special conectat accesibil din panoul de bord al maşinii. Şi mentenanţa şi stilurile de condus se găsesc tot acolo.

Există şi funcţii de management pentru flotă, servicii de infotaiment, actualizări software şi asistenţi personali, toate în cadrul aceleaşi platforme. Huawei Connect Car Solution stă în spatele Huawei OceanConnect IoT, iar soluţia e utilă pentru dezvoltarea de maşini, case inteligente şi oraşe inteligente. Huawei vrea să ajute cu dezvoltarea unei inffrastructuri de maşini interconectate, cu un sistem deschis şi flexibil. Criptarea şi confidenţialitatea sunt garantate.

Huawei a mai demarat şi un program pilot narrowband IoT la aeroportul din Munchen, împreună cu Telefonica. Acolo are camere de securitate şi sisteme de iluminare inteligente.