Furturi în stilul Fast & Furious în Anglia. De această dată românii fură console PlayStation 5

0
2390
Furturi
Furturi în stilul Fast & Furious în Anglia. De această dată românii fură console PlayStation 5

Străinii sunt obișnuiți să vadă furturi de acest gen în filme precum Fast & Furious sau jocuri ca GTA V. Noi ca români însă, am mai văzut această metodă, conaționalii noștri utilizând-o de câte ori este posibil. Iată că un alt grup infracțional a pus de această dată ochii pe mult căutata consolă PlayStation 5.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pare că românii în cauză au luat avertizarea „nu încercați așa ceva acasă” mai mult ca o sugestie. Câțiva români au aplicat metoda furtului în stil Fast & Furious în Marea Britanie. Noile console PlayStation 5 au fost furate din camion în timpul mersului, înainte ca acestea să ajungă la destinație. Cei care se întreabă cum e posibil așa ceva, aveți răspunsul în clipul de mai jos.

Cazul de mai sus se întâmpla în 2012, când o altă bandă asalta camionetele de transport și fura produse Apple în valoare de 500 de mii de euro.

În cazul noului jaf, metoda este similară. Vehiculul a urmărit camionul la o viteză constantă de 80 km/h, apoi unul dintre participanți s-a urcat pe capota mașinii și a pătruns în camion. Cutiile de PlayStation 5 au fost scoase și aruncate spre un alt membru aflat în mașina folosită pentru jaf. Da, toate aceste lucruri se întâmplă în timpul mersului.

Probabil vă întrebați și de ce aleg hoții să folosească această tactică periculoasă. Aparent, vehiculele de transport sunt mai vulnerabile în timpul mersului. Managerii de securitate ai companiilor de transport din Marea Britanie sunt destul de siguri că există cineva în interior care le dezvăluie hoților toate informațiile.

Consolele PlayStation 5 sunt momentan foarte căutate în întreaga lume. Stocurile limitate însă au determinat românii să le vândă pe OLX la sume între 4000-5000 lei. Potrivit The Times, tactica „Fast & Furious” a fost folosită până acum de 27 de ori.

Disponibilitate Playstation 5 în România

Stocurile de Playstation 5 au fost epuizate rapid, consola nefiind momentan disponibilă la niciun retailer din România. Sony a anunțat însă că va suplimenta stocul în scurt timp, iar ambele variante ale consolei vor reveni din moment în moment. Mulți retaileri ne pun la dispoziție posibilitatea de a adăuga produsele la favorite. Astfel, când consola va fi disponibilă o veți putea achiziționa.

eMAG

Flanco

evoMAG

Quickmobile

Deși prețul la Quickmobile este mai mare, puteți utiliza și codul QUICK202 pentru o extra-reducere de 3%.