Google Maps le va permite utilizatorilor Android să trimită fotografii Street View pentru îmbunătățirea serviciului

0
1943
Street View
Google Maps le va permite utilizatorilor Android să trimită fotografii Street View pentru îmbunătățirea serviciului

Probabil mulți am folosit modul Street View din Google Maps, cel puțin pentru amuzament. Aflăm astăzi că acesta primește un nou update inedit. Google va permite utilizatorilor să adauge fotografii menite să îmbunătățească serviciul. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Google s-a străduit de-a lungul anilor să străbată toate drumurile cu mașinile lor echipate cu camere 360, chiar și în România. Din păcate, aceștia nu au reușit să acopere chiar toate străduțele și potecile întâlnite pe tot globul. Noua funcție va permite utilizatorilor de telefoane Android să adauge propriile fotografii realizate cu device-ul din dotare. Fotografiile vor fi apoi combinate și editate de tehnologia Google ARCore.

Din păcate utilizatorii de iPhone nu vor primi în primă fază acest update, Google permițând doar utilizatorilor de telefoane Android să utilizeze noua funcție. Cât despre compatibilitate, aceasta ar trebui să ruleze chiar și pe telefoanele Android mai vechi cu suport ARCore.

După cum era de așteptat însă, update-ul în faza beta este disponibil doar în câteva locații. Doar utilizatorii din Toronto, Austin, New York City, Indonesia, Costa Rica și Nigeria au momentat acces la aceasta. Google spune însă că se vor adăuga pe listă mai multe regiuni în viitor.

Google Car

Caracteristica este utilă, inclusiv în România. Folosind Google Street View am observat multe străzi care nu sunt acoperite, pe lângă faptul că cele disponibile s-au schimbat între timp. O mână de ajutor pentru angajații Google care străbat lumea în lung și în lat ar fi bine-venită.

Momentan, putem doar aștepta implementarea la scară largă. Posibil ca în viitor serviciul să fie îmbunătățit și să permită utilizatorilor să realizeze și capturi în 360 de grade.