Google Maps acoperă acum 98% din populaţia Terrei cu imagini din satelit

0
4094

După o muncă titanică, cu o sumedenie de sateliţi, maşinuţe, motorete şi uneori chiar şi oi, iată că Google Maps şi funcţia sa asociată Street View au ajuns să acopere 98% din populaţia Terrei. E vorba aici despre imagini din satelit, dar şi cele realizate cu camere cu captură la 360 de grade.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Gigantul tech ar fi capturat echivalentul a 16 milioane de kilometri de imagini pentru Street View, deci o distanţă suficientă pentru a înconjura globul de 400 de ori. În plus Google Earth are peste 57 de milioane de kilometri pătraţi de imagini HD din satelit disponibile pentru browsing. Acele imagini acoperă zone unde locuieşte 98% din populaţia planetei. Google nu prea a mai făcut publice cifre de gen, de aici vine noutatea acestor informaţii.

Google Earth se lansa în 2001, deci acum 18 ani şi folosea în prima fază avioane şi sateliţi pentru cartografiere. De abia în 2005 venea Google Maps. Până să lanseze NASA Landsat 8, Google se baza pe satelitul Landsat 7. El a suferit totuşi o defecţiune cu ani în urmă, lăsând goluri diagonale în imagini. Google a încercat să o repare prin datamining, combinând multiple seturi de imagini pentru a compensa erorile şi norii şi a crea un soi de mozaic.

Google Maps are 1 miliard de utilizatori activi pe lună şi este unul dintre cele mai populare produse Google. Este şi o modalitate de a livra reclame la nivel local. Larry Page, cel care a părăsit poziţia de CEO Alphabet în această lună concepea Street View în 2004. Dorea la început să creeze o hartă la 360 de grade a lumii, care să nu includă doar străzi principale, ci şi alei, puncte de reper şi chiar zone montane izolate.

Pe lângă maşinuţele Google, marele G a recurs inclusiv la montagnarzi cu rucsacul în spate şi camere ataşate, dar şi la cămile şi oi. În ultimii ani imaginile colectate în aceste moduri au început să fie servite ca experienţe VR. În 2019 comunitatea de utilizatori Street View şi Google Maps a ajutat la asocierea cu adrese a 7 milioane de clădiri în zone puţin cartografiate precum Armenia, Bermude, Liban, Myanmar, Tonga şi altele de gen.