Noul Apple Mac Pro nu e o razătoare prea bună; Iată cum se descurcă cu brânză Cheddar

0
1661

Încă de când a debutat noul Apple Mac Pro a fost comparat cu o răzătoare pentru designul său. Una foarte scumpă de altfel, pentru că am aflat recent că în configuraţia cu dotări maxime ajunge şi la 52.000 de dolari preţul său. Acum cei de la iFixit au fost curioşi să vadă dacă zona sa frontală e capabilă să… răzuie brânză cheddar sau nu.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm din acest material şi că sistemul de ventilatoare şi găurile pentru ventilaţie sunt trademark Apple şi chiar dacă au design de răzătoare, e un concept interesant în spatele lor. Pe lângă faptul că se încearcă păstrarea silenţiozităţii acestui PC, se doreşte şi ca acel puţin zgomot emis să fie unul plăcut auzului şi nu deranjant. De aici se trage forma carcasei. Revenind la toată chestiunea cu răzuit brânză, observăm că rămâne foarte mult cheddar prins în acele “ochiuri”, poate chiar mai mult decât se răzuie.

Ce e drept dacă era o brânză mai dură, cred că ieşea mai bine, cu un parmezan să zicem. iFixit a descoperit că răzuirea brânzei peste carcasa din aluminiu înfundă orificiile de aerisire şi produce foarte puţină brânză. Şi te vei murdări foarte rău, plus că o să fie super greu de curăţat carcasa. Trecând peste aceste aspecte, descoperim totuşi un video realizat în mod competent, în care aflăm ce e la interiorul ui Mac Pro şi cât de uşor este de desfăcut şi reparat.

Noul Mac Pro poate fi deschis şi configurat cu ajutorul unei simple şurubelniţe Philips. Totuşi dacă vreţi să îi adăugaţi stocare SSD, trebuie să luaţi legătura cu Apple. Preţul de pornire este de 6000 de dolari, dar se ajunge şi la 52.600 de dolari cu toate dotările maxime. A fost şi ceva scandal când s-a aflat că rotiţele sale pentru deplasare costă 400 de dolari…