CES 2019: Samsung prezintă noutăţi legate de AI, Internet of Things, 5G, QLED şi Bixby

0
1068

Samsung Electronics a avut o conferinţă specială în cadrul CES 2019, în care a vorbit despre viitor. Sud coreenii s-au axat pe tehnologii de nouă generaţie, precum AI, 5G, Internet of Things. Au pus mare accent pe Bixby şi faptul că va ajunge pe tot mai multe terminale pe viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Am aflat cu ocazia conferinţei şi că Samsung aniversează 50 de ani de existenţă în 2019, iar în această jumătate de secol s-a axat pe inovaţii. Compania şi-a prezentat viziunea pentru viitor, care implică o viaţă interconectată, bazată pe conceptul de “Intelligence of Things”, 5G şi AI. SmartThings este un element cheie pentru a unifica electrocasnicele inteligente şi telefoanele mobile sau tabletele Samsung.

Am aflat că numărul de utilizatori înregistraţi pe această platformă a crescut cu 220% în ultima vreme, iar instalările de aplicaţii au crescut cu 61%. Numărul de parteneri care participă la ecosistem a crescut cu 44%. Samsung a promis şi că va lansa primul său smartphone 5G în prima jumătate a acestui an şi a colaborat cu operatorii din SUA pentru implementarea acestui tip de reţea.

Firma are peste 2000 de brevete 5G înregistrate numai în noiembrie 2018. Bixby va fi inclus pe televizoarele QLED din 2018, dar şi pe frigidere, alte TV-uri premium, maşini de spălat şi chiar aparate de aer condiţionat. Ajunge şi pe boxe cu AI şi multe altele. Se va lega şi la platforma Digital Cockpit din automobile şi la o platformă de robotică. Din ce am înţeles Bixby primeşte acces la aplicaţiile Google, la iHeartRadio, Uber, Ticketmaster şi multe altele.

La CES 2019 Samsung a adus televizorul LED QLED 8K de 98 de inch, cel mai mare de până acum şi venind în continuarea modelelor de 65 inch, 75 inch, 82 inch şi 85 inch. Are un chip Procesor Quantum 8K şi un design modern, plus suport pentru upscaling. Compania a anunţat şi că va oferi iTunes Movies şi TV Shows, dar şi Apple AirPlay 2 pe televizoarele smart începând cu această primăvară.

Family Hub 2019 este o altă noutate, care aduce un mediu de colaborare pentru întreaga familie. Veţi găsi un soi de avizier digital pe frigiderele Samsung de nouă generaţie şi integrare Bixby. Samsung a mai adus şi câteva laptopuri la CES, precum Notebook 9 Pro şi modelul de gaming Odyssey, cu plăci grafice RTX. Împreună cu Harman Samsung a realizat şi platforma Digital Cockpit 2019, pentru maşini electrice şi interconectate.

Au fost prezentate şi platforme de robotică, precum Samsung Bot Care, Samsung Bot Air şi Samsung Bot Retail, dar şi Samsung GEMS. Bot Care îl va ajuta pe consumator să îşi gestioneze rutinele de sănătate.