CES 2019: Sony anunţă noi televizoare 8K şi 4K, cu panouri LCD şi OLED

0
1085

Chiar dacă ne aşteptăm ca Sony să prezinte şi telefoane la CES 2019 şi japonezii nu au livrat asta, am avut totuşi parte de un lineup impresionant de televizoare high end cu rezoluţie 4K şi 8K. Acestea au văzut lumina zilei în Las Vegas şi le detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony creşte numărul de televizoare din cadrul gamei Master Series, pe care a inaugurat-o anul trecut la New York. În ultimele 24 de ore au debutat Sony Z9G 8K, un televizor LCD 8K, dar şi A9G 4K (OLED TV), cu diagonale ce sar de 50 de inch. Z9G are două variante: de 85 inch şi 98 de inch, în vreme ce A9G are 3 versiuni: 55 inch, 65 inch şi 77 inch.

Ambele serii de TV-uri noi vin cu Picture Processor X1 Ultimate, care are un algoritm special creat pentru 8K, putând analiza inteligent orice obiect din imagine. Rezultatul este un nivel impresionant de detalii şi contrast. Trebuie subliniat faptul că Sony a lansat în sfârşit primul model pentru consumatori de televizor 8K, Z9G.

Japonezii au creat şi un algoritm proprietar prin care fac upscaling la content 4K spre 8K. Sony a mai inclus aici 4 difuzoare frontale, două sus şi două jos.

Trecem la OLED-uri, unde ne întâmpină seria A9G, cu negru perfect, contrast excelent şi unghiuri largi de vizualizare. A9G este gândit să fie cât mai imersiv, să pară a “pluti pe perete”. Toate televizoarele noi au un mod special de vizualizare Netflix, suport IMAX şi Dolby Vision/Atmos. Rulează Android TV.

Au mai debutat şi noi modele de televizoare Sony A8G şi X950G cu rezoluţie 4K. Primele vin în variante de 65 şi 55 inch inch, cu panou OLED, iar ultimele de la 55 la 85 inch cu LED.