Succesorul navetei Falcon Heavy va fi testat în prima jumătate a anului viitor, afirmă SpaceX

2
707
Falcon Heavy

Luna februarie a acestui an ne-a adus una dintre cele mai importante lansări spațiale, cea a navetei Falcon Heavy despre care v-am vorbit aici pe larg. Evenimentul a fost descris drept un moment istoric și după cum am văzut două dintre rachetele din componența navetei s-au întors în sincron pe sol pentru a fi utilizate în misiuni viitoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astăzi aflăm ce planuri are Elon Musk și a sa companie SpaceX, vorbindu-se acum despre succesorul spiritual al navetei Falcon Heavy. Descoperim că în cadrul unei conversații purtate în cadrul evenimentului SXSW, CEo-ul companiei a declarat că primele teste ale acestei viitoare navete vor avea loc în prima jumătate a anului viitorul.

Va fi vorba despre zboruri scurte prin care se va testa lansarea și aterizarea, iar potrivit companiei SpaceX, scopul final este ca această navetă să livreze pe Marte încărcături undeva prin 2022. Descoperim că naveta va utiliza 37 motoare Raptor ce vor oferi dublul puterii de pe modelul Saturn V.

Interesant este și faptul că acest vehicul va fi complet reutilizabil, devenind totodată și primul din portofoliul SpaceX destinat misiunilor dincolo de Terra. Va putea căra până la 150 tone și aparent se va realimenta cu combustibil de pe stațiile spațiale. Toate aceste misiuni vor contribui cu date importante pentru sistemul de transport prin care Elon Musk vrea să permită călătoria oriunde în lume în mai puțin de o oră.