Microsoft brevetează interacţiunea cu spatele telefonului, pentru Surface Phone

0
528

Cu câţiva ani în urmă era la modă să incluzi o zonă touch pe spatele unui telefon, cumva… Acum Microsoft aduce această idee înapoi printr-un brevet pe care îl vedeţi mai jos. Ar fi asociat lui Surface Phone/Andromeda şi avem toate detaliile aici.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Până acum puteam folosi inputul pe spate sau măcar navigarea într-un mod mai elegant. Aveam scannerul de amprente acolo şi făceam swipe pe el pentru a naviga în galeria de fotografii sau a trage în jos bara de notificări sau Quick Settings. Microsoft prefera totuşi o zonă mai amplă, eventual un ecran secundar, îndoit în spatele celui principal pe Surface Phone.

Christian Klein şi alţi cercetători Microsoft şi-au dat seama că un Surface Phone cu o zonă touch îndoită în spate ar ajuta la un input mai rapid şi eficient. Brevetul menţionează un “limbaj de gesturi pentru un terminal cu multiple suprafeţe touch”. E menţionat în documente faptul că a doua suprafaţă touch trebuie să fie neapărat în spatele primeia, pe partea sa opusă.

Este menţionată şi utilitatea acelei zone, prin aluzii la gesturi scroll şi swipe realizate cu o singură mână, în vreme ce ţii bine telefonul. Asta e util la scrolling în pagini web şi documente să zicem. Avalanşa de brevete din ultima vreme e semn clar că ne apropiem de debutul lui Surface Phone.