Apple brevetează o tastatură care rezistă la uzura provocată de praf

0
691

Inamicul numărul 1 al tastaturilor este praful, care se strânge nemilos sub taste şi face ca inputul să fie calvar după câţiva ani de utilizare. În special MacBook-urile cele cu butoane plate au avut de suferit de pe urma prafului. Ei bine un brevet nou indică rezolvarea problemei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Modelul de MacBook din 2015 a avut probleme din cauza faptului că avea travel-ul redus, butoane plate şi cum mecanismele switch “butterfly” erau mici, se aduna uşor praf în ele. Mulţi oameni nu-şi explicau de ce se tot opresc din funcţionare tastaturile lor, până ce service-urile au aflat că praful e vinovat, în tot mai multe cazuri. Astfel nu ne miră să vedem că Apple a brevetat un sistem care implică o tastatură ce rezistă la “contaminare”.

Firma din Cupertino a înregistrat brevetul prin toamna lui 2016 şi îl primeşte abia acum. Apple începea febril lucrul la tehnologie imediat după ce au venit reacţiile negative legate de tastatura MacBook-ului de generaţie a doua. Nu avem detalii exacte despre sistem, sau despre modul în care Apple a sigilat mecanismele tastaturii sale. Nu m-ar mira să apară şi la Magic Keyboard, un alt exemplu de cât de compact poate fi un accesoriu atât de uzat în ziua de azi.

Apple se axează pe sigilare în ultima vreme, inventând un conector Lightning care sigilează perfect iPhone şi iPad contra apei şi acum şi sigilii contra prafului.